Leírás
Kacsasült:
Ez a keleti és mediterrán ihletésű, kiegyensúlyozott fűszerkeverék kiválóan illik a sötétebb szárnyashúsokhoz. Tapasztaljuk ki mennyire fűszerezzük meg a sült kacsát, kezdve kis mennyiséggel, majd fokozva az adagot.
Felhasználási javaslat: sütésre szánt szárnyasok, kacsa, liba, fácán, sőt fehérebb szárnyashúsok fűszerezésére,
Libasült:Nemcsak libához ajánljuk, de minden szárnyasból készült fogásokhoz, legyen az grillezett, rostonsült, vagy kemencében sült madár.
Felhasználási javaslat: Használjuk dörzsfűszerként, sütés előtt, vagy sütés közben egy kis olíva olajjal keverve, kenegessük a madarat ezzel a fűszerolajjal. A kész sült madarat is fűszerezhetjük ezzel, főleg ha az már adagokra van szeletelve, bontva.
Pulyka:
Grillezett, sütött, roston sütött, nyárson sütött pulyka és szárnyas húsok sütés előtti, alatti, utáni fűszerezésére, sózására.
Tartósítószert, adalékanyagot, színezéket nem tartalmaz!
Bárány:
A bárányból készült ételek fűszere, ez a keverék kimondottan a bárányhúshoz készült, így a fűszerek összetétele gondosan egyensúlyozott, ettől lesz a bárányból készült étel annyira élvezetes.
Felhasználási javaslat: Attól függően, hogy grillezzük, sütjük, vagy pörköltben főzve készítjük el a húst, használhatjuk a páclébe szórva, olajjal keverve, kenegető grillszósznak, vagy egyszerűen a pörkölthúsra szórva főzés előtt.
Adalékanyagot, színezéket, génmódosított összetevőt, tartósítószert nem tartalmaz!
Sült csirke:
Kiegyensúlyozott, kimondottan sülni való csirkehúshoz komponált fűszerkeverék.
Felhasználási javaslat: Sült-, grillezett-, rostonsült csirke, vagy szárnyasok ízesítésére, húsgombócok, fasírtok fűszerezésére. Keverjük olíva olajjal, és használjuk pácolásra, de száraz dörzsfűszernek is kiváló.
Tartósítószert, adalékanyagot, színezéket nem tartalmaz!
Amerikai sertéssült:
Tex-Mex ízvilágot képviselő, kimondottan sertéshúsokhoz alkotott fűszerkeverék. Izgalmas, füstös, mégis a magyar ízbimbókhoz jól illő eredménnyel.
Felhasználási javaslat: barbecue- és grillhúsok fűszerezésére. Használható még más húsok fűszerezésére, mint pl. marha, vagy bárány. A húsba jól dörzsöljük bele, akkor lesz az eredmény a legjobb.
Paella:
Paella Spanyolország zászlós nemzeti étele, készüljön az tengeri herkentyűkből, vagy hagyományosan nyúlhúsból és csigából. Ezzel a keverékkel az eredeti ízt érhetjük el. Ha itthon szeretnénk elkészíteni, jobb, ha számba vesszük az itthoni hozzávalókat és csirkehúst, zöldségeket, kolbászt, zöldbabot és rizst használunk.
Tartósítószert, színezéket, adalékanyagokat nem tartalmaz! GMO mentes.
Arab hét fűszer:
Marokkótól Pakisztánig használják ezt az általános, mindennapi fűszerkeveréket, a Baharatot. Az íze viszont nem mindennapi: mély, meleg, illatos, nem mindig csípős, nagyon kellemes, hangulatjavító fűszerkeverék. Ha nincs módunkban beszerezni egy több száz éves családi keverési receptet, elégedjünk meg a megvásárolható keverékkel, amely tartalmaz: fekete borsot, paprikát, római köményt, koriandert, szegfűborsot, szerecsendiót, fahéjat és kardamom-t. A törökök mindig adnak hozzá jó csípős Aleppo chilit, paprika helyett.
Felhasználási javaslat: A húst jól dörzsöljük be ezzel a keverékkel, mielőtt ragut készítenénk belőle, vagy ha roston sütnénk, grilleznénk, akkor olíva olajjal keverve képezzünk egy olajos dörzsfűszert. Ha párolt zöldséges ételt készítünk belőle, akkor pároljuk együtt a zöldségekkel. Sütés közben a halra szórva meglepően finom ízt ad.
Tartósítószert, színezéket és adalékanyagokat nem tartalmaz.
Mézeskalács fűszer:
Nem képzelhetjük el a Karácsonyt Mézeskalács nélkül, nem csak mi Magyarok, de az egész nyugati világ ismeri és készíti. A fűszerek különbözhetnek országról országra, de alapvetően az illatos fűszerek keveréke. Ezt a keveréket a 7 legfontosabb illatos fűszerekből állítottuk össze.
Felhasználási javaslat: Természetesen Mézeskalács fűszerezésére, de mi másra? Pld. Almás, Szilvás és Meggyes lepényeket, pitéket is ízesíthetünk vele, egész évben. Keverjük bármilyen kelt tészta lisztjéhez a kellemes íze miatt, tegyünk a Forralt Borba belőle, de gyümölcs befőttekhez keverve is rendkívül finom. Gyümölcssaláta, kompót, tejberizs, rizsfelfújt, ja, sorolhatnám, csak a fantázia szab határt a felhasználásának. És még nem is említettem a szokatlan, de annál ízletesebb felhasználási módját, a húsos ételek fűszerezését ezzel a keverékkel, mindenféle vadhúsos ételek, raguk, pörköltek, de még a darált húsból készült ételekhez is jól illik, így egy kis keleti egzotikus ízt adva a húsételnek.